HTML

Gábor Liegeben

Gábor Erasmus élményei kerülnek fel ide.

Friss topikok

Luxembourgi kirándulás

2009.01.12. 23:17 nesta9

Igazából már kifogytam az írói fordulatokból (és eleve nem volt sok) és lassan vége is a nagy erasmusnak, így ezt a sztorit rövidre fogom.

Szóval kiderült és kalandos út után, hogy a legolcsóbb ha gopass-szal (a helyi diák kedvezményes utazási forma) elmegyünk a határig veszünk onnan jegyet az első luxembourgi megállóig és után veszünk egy luxembourgi belföldi jegyet. Ez meg is történt rengeteg izgalommal fordulattal végül 4 óra alatt oda is értünk. Csak annyit mondok, hogy luxembourgba nem engednek be csak elektromos vonatot a belgák meg gondolták most másképp lesz.

Maga város szép környék érezhető gazdagság, de valahogy számomra nem volt nagy élmény. Igazából valahogy hiányzott az extra. Egy egyszerű jómodú kisváros benyomását keltette semmi különleges. Már csak 1,5 óra volt a vonat indulásig és gyorsan le akartunk szaladni az óvárosba, amikor félúton a spanyol megkérdezett egy idősebb bácsit, hogy hogyan jutunk le az óvárosba mire ő megkérdezte mit akarunk ott látni. Mondta valami öreget. Mondta, ha régit akarunk látni menjünk vele. És csináltunk egy órás körútat a várfalakon és olyan helyeken ahol addig nem is jártunk... Végig mesélt rengeteg érdekes történetet és látványosságokról mesélt.

Neki köszönhetően kicsit közelebb került hozzám és jó szívvel emlékszem rá és mennék vissza, de továbbra is azt mondom, hogy sok nagy újdonságot nem hozott.

U.I.:Ja és a bácsi azért csinálta velünk ezt a túrát, mert minden nap gyalogol x kilónétert és neki mindegy merre csak gyalogoljon és akkor velünk gyalogolt inkább mint egyedül... :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborliegeben.blog.hu/api/trackback/id/tr27873914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása