HTML

Gábor Liegeben

Gábor Erasmus élményei kerülnek fel ide.

Friss topikok

Amiről eddig hallgattam

2008.10.16. 21:53 nesta9

Izgalmasan hangzik a cím mi, sajnos viszont ilyen izgalmas tartalommal már nem tudom feltölteni. Hogy senki rosszra ne gondoljon ezért egy semleges témát a busz közlekedést választom.

Itt Liegeben csak busz járatok vannak. Nincs is ezzel baj csak a belvárosban szinte csak kis szűk utcák vannak, amik már annyira szűkek, hogy egyirányúak. Ezt megfejelei az itten parkolási stílus, hogy mind két oldalról fel állunk a patkára, így a busz persze nem fér el és beragad. Egyébként is itt a dugók midnennaposak. Elég rossz a város közlekedése ilyen szempontból. Plusz most midnenhol felújítsok vannak, ami csak ront a helyzeten persze. És az sem segít, hogy rengeteg helyen macskaköves Liege utcái. Ez nem is annyira a buszban mint a kocsiban érezhető, ahol persze jó gyorsan hajtanak olyan olaszos stílusban. De ahogy a helyiek mondják legalább van ingyen hátmasszázsuk.

Ja és a buszok vezetési stílusa sem semmi. Rágyorsít befékez... Itt Magyarországon már tuti kirúgatta volna mindegyiket pár öreg néni. Itt meg szaladnak, hogy helyük legyen, mert különben lábon nem állnak meg, néha nekem sem egyszerű.

Ráadásul itt olyan rendszer van, hogy le kell inteni a buszt mint angliában, ami még nem is lenne akkora gond, de mivel minden 10 méteren van egy megállója így teljesen kiszámíthatatlanná válik, ha minden sarkon megáll, mert van le és fel szálló, akkor kétszer olyan hosszú az út. És általában ez van. Mondanom se kell, hogy alapvetően késnek rendesen a buszok. Bár pont tegnap az utolsó busszal akartam bemenni a városba és életemben először a busz hamarabb jött 2 perccel így le is késtem...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborliegeben.blog.hu/api/trackback/id/tr11717843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása