HTML

Gábor Liegeben

Gábor Erasmus élményei kerülnek fel ide.

Friss topikok

Dél-Afrika

2008.10.19. 14:10 nesta9

Na mivel elmaradt a mára tervezett namur-i kirándulás, így most ebéd után írok egy picit.

Az egyik héten az egyik dél-afrikai cserediákkal mentem haza és beszélgettünk. Érdekes volt, ahogy mondta, hogy nekik olyan mintha európa egy nagy ország lenne. Magyar német angol kalap-kabát. Teszem hozzá gondolom mi se gondoltunk másképp Dél-afrikára miközben több mint 30 hivatalos nyelv van ott. De érdekesebb volt, hogy mesélte, hogy náluk úgy működik az oktatás, hogy természetesen fizetni kell, de ezt kevesen engedhetik meg maguknak, így a cégek fizetik helyettük a tanulmányokat, de cserébe a cégnél kell dolgozni a jövőben. És ha valaki el akar onnan menni egy másik céghez, akkor annak a cégnek ki kell vásárolnia őt a tanulmáyn költségeivel együtt. Érdekes.

És ő is panaszkodott a sok kínaira, hogy oda megy a kínai, aki már középiskolában megtanulta azt, amit ők az egyetemen vesznek és sokkal képzetebb olcsóbb munkaerőként sokszor alkalmazzák őket. Ez a világ...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborliegeben.blog.hu/api/trackback/id/tr99721462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása