HTML

Gábor Liegeben

Gábor Erasmus élményei kerülnek fel ide.

Friss topikok

Párizs III. Szombat Csatorna rendszer, Quartier Latin

2008.12.01. 13:58 nesta9

Délután az ebéd után elmentünk Párizs csatorna rendszerébe. Igen!! Lementünk a föld alá és az erre kialakított "múteum"-ban mentünk körbe. Ott meghallgattuk, hogy mi a helyzet Párizs alatt elhelyezkedő 2000 km szennyvíz csatorna rendszerrel. Kedvenc munka típusom az volt, amikor, ha valaki bejelenti, hogy beleejtett valamit, akkor van egy kis csapat, aki lemrül és megkeresi kb 40%-ában az eseteknek megtalálják. Nem lehet rossz meló :). Persze a vége felé már igazán zavaró volt helyenként a szag. Ott lehetett hajókázni a szenyvíz csatornába... Ja és ne feledjem azt hiszem 3 millióra teszük a patkányok számát a rendszerbe több mint a szűken vett párizs lakosság (2 millió). Párizs külvárosokkal együtt megközelíti a 12 milliót is, de az mér nem Párizs.

Ezután átmentünk a Quartier Latinbe, ahol szabad program volt. Azt javolták üljünk be valahova és nézzünk körül. Mi a szervezőkkel maradtunk, hogy hátha ők ismernek egy jó helyet. Hát nem volt egyszerű velük maradni, mert kb a csapat felét elvesztettük, mert úgy rohangáltak át piroson is a szervezők plusz nagy tömeg volt. De nekünk sikerült és végül a negyeden kívül beülültünk vhova. Miért kívül. Akkor idézem: Mert ott nincs semmi érdekes, de nagyon drága a turisták miatt. Akkor köszi :)

este 10ig ettönk ittunk beszélgettünk, ahol voltunk tudtak alkudni és kaptunk ingyen bort, ha cserébe az egész csoport ott kajál. Majd este találkoztunk a többiekkel és elmentünk arra a helyre, ahonnan a legjobb képeket lehet csinálni az Eiffeil Toronyról. Ez a képem!

Este megint buli

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborliegeben.blog.hu/api/trackback/id/tr76797821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása